Projektgazda adatai Szervezet neve: Abádszalók Város Önkormányzat Címe: 5241 Abádszalók, Deák F u 12. Kapcsolattartó: Balogh Gyula polgármester Telefon: + 36 59 535 118 E-mail: polgarmester@abadszalok.hu
Fejlesztés helye, a projektterület tulajdonviszonyai Abádszalók iparterület 100%-ban a projektgazda tulajdona. A projektben megvalósuló fejlesztés a beruházó tulajdona.
Projekt háttere, indokoltsága A 127 km2-es Tisza-tó karbantartásának (vízügyi elsőbbségű, de vízisportra és horgászatra alkalmassá tétele) velejárója a nagy mennyiségű keletkező zöldhulladék, amely elsősorban a vízi utak, partsávok, kikötők tisztításából keletkezik, illetve a vízgazdálkodáshoz és partvédelemhez kapcsolódó tevékenységekből. A zöldhulladék összetétele vegyes, elsősorban lágyszárú vízinövényekből áll (nád-, sás-, sulyomvágás hulladéka és ártéri kaszálék), de nagyobb mennyiségben található benne fás szárú növényzet is (gyalogakác irtás). Összetétele alapján ideális komposzt alapanyag, mivel kémiai és biológiai értelemben szennyezetlen, biogazdálkodásban is felhasználható (ellentétben a szennyvíziszappal és a kommunális hulladékból komposztált anyaggal). Az évente keletkező zöldhulladék mennyisége a becslések szerint 11 700 t (nedves állapotban), amiből a sulyomkaszálás 500-800ha irtásának hulladéka teszi ki az 50%-ot.
Projekt tartalma, előkészítettség   A projekt tartalma lehet igény szerint: Zöldhulladék begyűjtés a Tisza-tó körül a fenntartótól és a vízterületen hasonló tevékenységet végző szervezetektől (Tisza Sporthorgász Kft.)Zöldhulladék szárítás és aprításZöldhulladék komposztálásTárolás és értékesítés (zsákos vagy lédig kivitelben).  
Projekt költségvetésének behatárolása 150-270 Ft
Projekt célja, célcsoportjai Biogazdálkodásban, növény feldolgozásban vagy újrahasznosításban jártas cégek vagy vállalkozók.
Projekt végrehajtásában résztvevő partnerek, elérhetőségeik Szervezet neve:  
A befektetés megtérülése, várható eredmények   A befektetés megtérülésének várható ideje 5 év,  
Elérhető kedvezmények Pályázati és egyéb segítséget nyújtunk, kapcsolati tőkét biztosítunk, igény esetén aktív partnerként lépünk fel a projektben.