Projektgazda adatai Szervezet neve: Hortobágy Falu Önkormányzata Címe: 4071 Hortobágy, Czinege J u  1. Kapcsolattartó: Vincze Andrásné polgármester Telefon: + 36 52 369 021 E-mail: phhortobagy@gmail.com
Fejlesztés helye, a projektterület tulajdonviszonyai Hortobágy belterület 100%-ban a projektgazda tulajdona. Építés és megosztás: egyeztetés szerint.
Projekt háttere, indokoltsága A Hortobágy a központja a hazai szürkemarha- és juhtenyésztésnek. A ridegtartásnak, legeltetésnek köszönhetően rendkívül jó húsállománya van az itt tartott állatoknak, amelyeket azonban élőállatként belföldre, nagyobb részt külföldre értékesítenek. Élőállatként nagy értéke van az innen származó állománynak, azonban ezt a hozzáadott értéket nem tudja a település és az ország jól kihasználni. Feldolgozott és márkázott húsáruként azonban lenne erre lehetőség, különösen, hogy a modern gasztronómia kifejezetten keresi ezeket a húsféléket.
Projekt tartalma, előkészítettség   A projekt tartalma lehet igény szerint: Eredet igazol szürkemarha és juh vágóhíd létesítése.Eredet igazolt szürkemarha és juh hús feldolgozó üzem, amely félkész vagy készterméket állítana elő:Marha grill steakhúsokMarha barbecue húsokMarha hamburger húsok és bekevert húsok, kész húspogácsákBárány grill húsokBárány hamburger húsok és bekevert húsok, kész húspogácsák, nyársakMarha-juh bekervert húsok, fűszerezett húsok és kész húspogácsákBemutató konyha, látványkonyha és gasztrokurzusok.  
Projekt költségvetésének behatárolása 150-450 mFt
Projekt célja, célcsoportjai Létrehozni egy, a Hortobágyhoz és az állattartáshoz kapcsolódó, magas minőségű élelmiszer márkanevet és termékportfóliót. Olyan befektetőt keresünk, aki élelmiszeripari tapasztalattal, gasztronómiai ismeretekkel és ambíciókkal bír. Közös megvalósítás és üzemeltetés is lehetséges.
Projekt végrehajtásában résztvevő partnerek, elérhetőségeik Szervezet neve:  
A befektetés megtérülése, várható eredmények   A befektetés megtérülésének várható ideje 5 év,  
Elérhető kedvezmények Pályázati és egyéb segítséget nyújtunk, igény esetén aktív partnerként, vagy üzlettársként. Valamint adjuk a „Hortobágyi” márkanevet. Biztosítjuk az összes vásáron, rendezvényen az ingyenes megjelenést a termékekkel.