Projektgazda adatai Szervezet neve: Kisköre Város Önkormányzata Címe: 3384 Kisköre, Széchenyi út 24. Kapcsolattartó: Magyar Csilla Telefon: + 36 36 358 311 E-mail: titkarsag@kiskore.hu
Fejlesztés helye, a projektterület tulajdonviszonyai Kisköre belterület, iparterület 100%-ban a projektgazda tulajdona. A projekt a beruházó tulajdonába kerül.
Projekt háttere, indokoltsága A Kiskörei Vízlépcső állítja meg az Ukrajnából és Romániából, valamint a hazai árterületekről érkező uszadék jelentős részét. Az uszadék jelentős része kommunális hulladék (PET palack, üvegpalack, fémdoboz) és egyéb el nem merülő műanyag, gumi vagy kompozit anyag (polisztirol, gumi, stb.). A z úszó hulladék zöme azonban fa és zöldhulladék. Ezt a szennyeződést a TIVIZIG és a Kiskörei Vízlépcső szakemberei a vízből kiemelik és válogatják, majd újrafeldolgozásra továbbítják. A fahulladékot feldarabolják vagy aprítják tüzelőanyagnak. Az uszadékfa egy kisebb része azonban jelentős értékkel bíró nemesebb fajta: csomoros nyár, gyümölcsfa fajták, tölgyfélék, juhar. Ezek a fafajták a minőségi bútorgyártás keresett alapanyagai.
Projekt tartalma, előkészítettség   A projekt tartalma lehet igény szerint: Fahulladék szortírozás fafajta és minőségi szempontok szerintUszadékfa szárítás, elsődleges alapanyag feldolgozás (gallyatlanítás, kéreg eltávolítás).Másodlagos alapanyag feldolgozás fűrészüzemi feldolgozás, különböző vastagságú lapok vágása, műszárításaKisszériás vagy egyedi bútor, bútorelem készítéseEredeti formájában, részbeni vagy teljes méretében megőrzött, érdekes alakú, „érett” uszadékfa feldolgozása bútornak vagy kiegészítőnek.  
Projekt költségvetésének behatárolása 250-350 mFt
Projekt célja, célcsoportjai Faipari vagy bútoripari feldolgozó, gyártó cégek, akik számára értékes az egyedi és természetes alapanyag, amellyel a környezet védelmét is szolgálják. Közös megvalósítás és üzemeltetés is lehetséges.
Projekt végrehajtásában résztvevő partnerek, elérhetőségeik Szervezet neve:  
A befektetés megtérülése, várható eredmények   A befektetés megtérülésének várható ideje 5-8 év,  
Elérhető kedvezmények Pályázati segítséget nyújtunk, igény esetén kapcsolati tőkénket is fel tudjuk ajánlani.